22. – 25. april hadde Indre Østfold besøk fra Latvia. Fire engasjerte personer fra byen Kekava som ligger nær hovedstaden Riga, kom på besøk for å lære å spille Carpet Bowls. Dette kulespillet er blitt svært populært i indre Østfold, og leder for Norges Carpet Bowls forbund, Leif Hamberg, bor i Spydeberg.

Dace Cirule, Laine Kreicere, Reinis Zobens og Andris Petrovs jobber ved et kommunalt sportskontor i Kekava, og ville se om Carpet Bowls er noe de kan satse på i hjemlandet. De fikk prøve seg med kulene sammen med Carpet Bowls-klubbene i Spydeberg og Askim, noe som ga mersmak.

På programmet sto også besøk hos ordfører i Spydeberg, ved Spydeberg frivilligsentral, Spydeberg prestegård og Østfoldbadet. På Askim rådhus fikk gjestene informasjon om folkehelsesituasjonen i distriktet vårt, og om hvordan folkehelsearbeidet planlegges inn i den nye kommunen. Gjestene var opptatt av det samme som vi er her, at innbyggerne skal være friske og spreke så lenge som mulig, både fysisk og psykisk.

Oppholdet ble avsluttet med et besøk til Østfold Idrettskrets seminar ved fylkeshuset i Sarpsborg, der de hadde møte med folkehelseseksjonen, Halden kommune, Høgskolen i Østfold og Norges Carpet Bowls Forbund. Her ble det drøftet muligheter for videre samarbeid landene imellom.

Det er bra at indre Østfold kan bidra til å spre gode idéer som kan gi bedre helse og et godt liv til innbyggere i inn- og utland!